Etätapailun monet muodot

Deittailu korona-aikaan on kinkkistä puuhaa. Ensitreffit voi sopia kävelylle, mutta entä sen jälkeen?

Korona-aika aiheuttaa monelle sinkulle stressiä. Kaikki eivät halua laittaa treffeillä käymistä jäihin, varsinkaan kun kukaan ei tiedä, miten kauan poikkeustilanne kestää. Ja entäs kun treffeillä tuleekin vastaan mukava tyyppi, jonka kanssa olisi kiva tavata toisenkin kerran?

Etäsuhteessa elävät ovat joutuneet keksimään jo kauan ennen pandemiaa, miten viettää aika yhdessä maantieteellisestä välimatkasta huolimatta. Seurusteleva pari tai aviopuolisot voivat joutua elämään jopa eri pallonpuoliskoilla työn tai muiden käytännön seikkojen takia. Onneksi nykyään on käytettävissä paljon enemmän välineitä kuin lankapuhelinaikoina. Korona-aika on lisännyt sovellusten ja yhteydenpito-ohjelmien määrää, ja ne kehittyvät kaiken aikaa paremmiksi. Isoäidin aikaan puhelimessa puhuminenkin oli kallista ja matkapuhelinten alkuaikoina tekstareilla saattoi kerryttää isot laskut. Nykyään etäkommunikointi hoituu melkein ilmaiseksi.

Vielä vuosikymmen sitten videopuhelut kuuluivat skifileffoihin, mutta nyt ne ovat onneksi kenen vain käytössä. Skype, FaceTime ja Whatsappin videopuhelut ovat maksuttomia ja helppoja käyttää. Jotkut tapaavat etänä Zoomin kautta. Voitte tilata treffikumppanin kanssa illallisen samasta paikasta ja ruokailla yhdessä videopuhelun välityksellä. Tai voitte kokkailla kotiruokaa omissa keittiössä ja jutella videon kautta samaan aikaan. Jotkut eri maissa asuvat seurustelukumppanit pitävät videoyhteyttä päällä koko illan. Tietysti videopuhelu voi väsyttää, jos joutuu viettämään päivät videokokouksissa.

Viihdettä ja pelejä etädeittailuun

Yhteisiä leffailtoja voi järjestää videopuhelun välityksellä, mutta siihen on olemassa myös erikseen kehitettyjä ohjelmia. Teleparty, Scener ja Amazon Prime Video Watch Party takaavat, että leffa pyörii eri vastaanottimilla samassa tahdissa. Jotkut pitävät sarjamaratoneja videopuhelun välityksellä. Juteltavaa riittää, kun voi puida sarjan tapahtumia. Sarjamaratoniin tarvitaan tietysti samanlainen sarjamaku. Myös urheilua voi seurata yhdessä.

Netistä löytyy paljon pelejä, joita voi pelata etänä yhdessä, Unosta ja shakista taistelupeleihin. Tietokilpailun avulla voi pitää oman pubivisan ilman pubia. Jos molemmat tykkäävät lukea, voitte perustaa kahden hengen kirjapiirin, lukea samoja teoksia ja keskustella niistä.

Videoyhteyden avulla voi olla yhdessä myös liikkuessa. Ulkoilun suhteen löytyy tietysti muitakin yhdessäolon muotoja kuin kävelylenkit. Treffikumppanin kanssa voi tehdä pyöräretken kauniiseen paikkaan, voi käydä melomassa tai vaikkapa seikkailupuistossa kiipeilemässä puiden latvoissa. Tennis on lisännyt suosiotaan pandemia-aikana eikä ihme, siinä pysyy turvaväli ihan itsestään.

Muista kommunikointi muutoinkin kuin leffaa katsoessa. Jos et ole kirjoittamisen mestari, voitte puhua puhelimessa tai voit lähettää ääniviestejä. Jotkut ovat ruvenneet kirjoittelemaan poikkeusoloissa perinteisiä kirjeitä. Tärkeintä on halu kommunikoida.

Seksivälineet lähentävät

Etäseksissä ei tarvitse tyytyä tekstariseksiin, sillä saatavilla on kauko-ohjattavia mielihyvävälineitä, joita voi käytellä pitkänkin etäisyyden päästä. Kiihotinkuulia, paineaaltokiihottimia ja eturauhasen hierontavälineitä saa kauko-ohjaustoiminnolla. Osa valmistajista on suunnitellut pariskuntasettejä nimenomaan kaukosuhteessa eläviä silmällä pitäen. Osaan laitteista kuuluu myös kiihottavia pelejä ja elokuvia. Pariskuntasetissä molemmilla on oma yhteensopiva seksiväline, joita käytellään puhelinsovelluksen tai tietokoneen avulla. Lisätietoja löytyy seksivälineliikkeiden nettisivuilta. Miinuksena seksivälineissä on hinta. Mitä enemmän elektroniikkaa, sen korkeampi hintataso.

Kauko-ohjattavan seksivälineen käytön voi yhdistää puheluun. Mies voi esimerkiksi käytellä alushousuvibraattoria kauko-ohjaimella ja nainen jakaa ilmeensä videopuhelulla, kun pöksyissä alkaa tapahtua. Voitte myös masturboida samaan aikaan videopuhelun välityksellä. Tunnelmaa voi rakentaa pitkin päivää lähettelemällä vihjailevia viestejä ja kuvia.

Etäseksissä on tärkeää miettiä turvallisuusasioita. Videopuheluita on helppo nauhoittaa ja levittää, joten luottamus on ensiarvoisen tärkeää. Älä jaa kuvamateriaalia, jollet ole varma, että toiseen voi luottaa. Skype ja Zoom ovat turvallisempia kuin somen viestipalvelut. Pikaviestipalveluista Signalia pidetään turvallisena, mutta tee etukäteen taustatutkimusta ja huolehdi cyberhygieniastasi. Netistä löytyy tietoa kuvien, sijaintitietojen ja tekstiviestien salaamisesta. Alkeellinen turvakeino on kuvata ilman kasvoja.

Etäseksi ei sovi kaikille. Se voi tuntua liian etäiseltä, kylmältä tai oudolta. Se voi myös yksinkertaisesti pelottaa. Hermoilu turvallisuusseikoista voi tehdä olon stressaantuneeksi. Jos etä- ja virtuaaliseksi ei ole sinun juttusi, älä ota siitä paineita. Sinulla on oikeus kieltäytyä, eikä seksivälineistä ole pakko tykätä. Yhdeksi korona-ajan hyväksi puoleksi on sanottu, että deittailusta on tullut hitaampaa ja tietoisempaa. Enää ei voi syöksyä lakanoihin noin vain. Odottamisen hyvä puoli on, että toiseen voi tutustua rauhassa.

Jatkamme etädeittailun ja turvallisen tapaamisen parissa ensi viikolla. Uusia tuttavuuksia voit löytää etänä Treffit24-palvelusta!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuva: Unsplash

Kuka ghostaa ja miksi?

Viime viikolla kerroimme deittailijoiden kokemuksista ghostaamisen kohteena. Suurimmaksi osaksi ghostatuksi tuleminen aiheutti ihmetystä, pettymystä sekä ärtymystä huonoista käytöstavoista. Toisaalta ilmiö on niin yleinen, että sen jo oletetaan kuuluvan deittailuun, eikä siitä kannata ottaa liiemmin itseensä. Toisten kunnioittaminen ja hyvät käytöstavat eivät kuitenkaan koskaan ole pois muodista!

Pieni osa deittailijoista myöntää ghostaavansa

Suurin osa (73,6%) vastaajista kertoi, että ei ole itse koskaan ghostannut ketään. Ghostaamisen osana omaa deittikäytöstään myönsi 26,4% vastaajista. Mikä ghostaamiseen sitten ajaa? Suurimmat syyt löytyvät kiinnostuksen puutteessa toista kohtaan. Myös asiattomat viestit ja deittikumppanin asiaton käytös johtaa siihen, ettei viitsitä enää vastata mitään. Suurin osa ghostaajista on myös itse tullut ghostatuiksi. Osalle se on ok, osa taas loukkaantuu ghostatuksi tulemisesta, mutta ei ajattele asiaa sen enempää kun itse syyllistyy samaan.

“ Kiinnostuksen kohde oli muualla/muissa ihmisissä. ”

“ Ei vain kiinnostanut tarpeeksi. Olin nuori, tyhmä. Joku toinen kiinnostanut enemmän. En osannut kohdella toista, niinkuin pitäisi, niinkuin haluaisin itse tulla kohdatuksi ”

“ Henkilö osoittautui ei niin kiinnostavaksi. Helppo jättää vastaamatta näissä nettideittijutuissa. ”

“ Jos jollekin on ollut vaikea sanoa, ettei kiinnosta. ”

“ Toinen osapuoli ei vain kiinnostanut ”

“ Väärän tyyppinen persoona. ”

“ Tiesin ettei mitään syytä jatkaa. En jaksanut selitellä.. ”

Muista käytöstavat deittailleissa!

Asiattomuudet johtivat usein ghostaamiseen. Jos ärsyynnyt ghostatuksi tulemisesta, tarkista varmuuden vuoksi oma käytöksesi vastaisuuden varalle.

“ Dickpickit. Epäasiallinen käytös. Joskus selitin etten halua nähdä ja kun viestit jatkui niin estin henkilön. ”

“ Keskustelun aiheet kiertää vain seksiä ”

“ Epäasialliset kirjoittelut, epäkohteliaisuus. ”

“ Liian ronski kielenkäyttö heti alussa ”

“ Jatkuva “hei mitä kuuluu” -viestien spämmäys ”

“ Liian päällekäyvä ihminen ja heti tunkemassa asumaan muutaman tapailun jälkeen tai heti kertoo rakastavansa . ”

“ Ahdistuin toisen viestinnästä ja rakkauden hokemisesta vaikkei oltu tavattu koskaan. ”

“ Matchin nopeasti hyvin seksuaalissävytteiseksi menneet viestit, viestittelyssä ei päästy eteenpäin tai match oli passiivinen viestittelijä (vastaa kysymyksiin, mutta ei itse kysy minulta mitään) ”

“ Joskus on tullut niin epämiellyttävä persoona vastaan, joka on paljastunut vasta hiukan myöhemmin. Toinen on jatkuva pommittaminen viesteillä useita kertoja vuorokaudessa, vaikka ei olisi mitään puhuttavaa. ”

“ Viestit alkoivat olla liian tungettelevia ja koin ne epämiellyttäviksi. ”

“ Vastapuoli halusi liian innokaasti sänkyyn, kielloista huolimatta ”

“ Asiattoman viestittelyn jälkeen ja jos olen huomannut, että hakee pelkkää seksiseuraa.”

En halua loukata, mutta…

Toiselle on vaikea kertoa, ettei olekaan kiinnostunut ja tällöin ollaan mieluummin hiljaa.

“ Kokemus, että kiinnostuksen taso toista kohtaan ei vaan ollut riittävä tai tuntui, että toinen oli jutussa mukana suuremmilla odotuksilla, kuin itse… Joten silloin jotenkin antaa sen keskustelun vaan kuivua kasaan, kun ei haluaisi loukata toista… ”

“ Olimme kerran tavanneet, jolloin totesin, etten ole oikea hänelle, mutten saanut sanottua sitä hänelle. “

“ Ei napannut ja lapsellisuuttani en osannu asiaa selvittää paremmin. ”

“ Kykenemättömyys kohdata vaikeita tilanteita, pelko toisen reaktiosta. Ahdistuneisuus. Laiskuus. ”

“ Se, että on etsinyt seuraa itse melko ei-vakavalla pohjalla, ja huomaa toisen henkilön etsivän vakavaa juttua. Asian selittäminen loukkaamatta on tuntunut vaikealta, ja sitä on tullut kokeiltua myös joskus – huonolla menestyksellä. ”

Osalle ghostaus on yleinen käytäntö nettideittailussa, joten siitä ei tunneta huonoa omaatuntoa.

“ Koska itse on kokenut (saman), tulee sellainen olo että mitäpä tässä enää mitään väliä on. ”

“Yleinen käytäntö ”

Mitä sanoa, kun ei ole kiinnostunut?

Treffailijat kertoivat omat vinkkinsä siihen, millaisen viestin voi lähettää jos ei ole toisesta kiinnostunut. Ghostatuksi tuleminen tuntuu todella kurjalta ja jokainen, johon on nähnyt edes hieman vaivaa tutustua ansaitsee vastauksen suhteen hiipumiselle. Ota tästä vinkit vaikeaan ”ei kiitos” -viestiin ja lopetetaan ghostaamisen kierre!

“Minusta tuntuu ettemme vain ole sopivia toisillemme juuri nyt, löydät sopivamman itsellesi ja niin minäkin. Älä ota ittees, söpö oot silti ❤️”

“Oli ihan mukavaa tavata ja kanssasi oli hauskaa mutta kemiat ei vaan kohdanneet. Toivotan sinulle hyvää tulevaisuutta, kyllä se oikea osuu kohdalle.”

“Hei, oli mielenkiintoista tutustua sinuun. Etsin kuitenkin hiukan erityyppistä ihmistä. Olen pahoillani mahdollisesti aiheuttamastani pettymyksestä. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja sen Oikean löytymistä. Terveisin…”

“Moi! Kemiat eivät nyt kohdanneet tarpeeksi hyvin ja sopiiko, että jatketaan etsimistä tahoillamme. Olet kiva tyyppi ja kaikkea hyvää jatkossa!”

“Ei mitään pitkää litaniaa, kuinka toinen on niin mahtava, ihana, kaunis, kiva ja blaablaablaa. Jos toinen on kaikkea tätä ja silti lopettaa tapailun, se antaa toiselle kuvan, että mikään ei riitä. Ennemmin sanoo vaikka, että haluaisi yrittää, mutta rahkeet ei nyt riitä tai että teki virheen aloittaessaan nettideittailun liian nopeasti edellisen jälkeen tai että ehkä ei koe, että molemminpuolista kiinnostusta on saavutettavissa.”

” Minun mielestäni meidän ei kannata jatkaa tätä suhdetta…” ja selitä se syy miksi. Se riittää!”

“Olen pahoillani, mutta mun täytyy ilmoittaa, että en jatka viesteilyä kanssasi, koska koen, että meillä ei ole yhteistä tulevaisuutta.”

“Hei tunnut kivalle tyypille, mutta luulen ettei tää toimi. Onnea etsintään!”

“Hei, Kiitos kiinnostuksesta, toivottavasti löydät jonkun itsellesi sopivan, hyvää jatkoa!”

“Kesyt kanat munivat, villit kävelevät. Anteeksi munaukseni, mutta nyt on aika lähteä kävelemään. Parempaa loppuelämää.”

“Olet varmaan mukava tyyppi mutta et valitettavasti minun tyyppiäni. Tsemppiä sulle jatkossa 👍”

“En taida ihan olla sellainen ihminen, ketä etsit “

“Olen pahoillani mutta minusta tuntuu siltä, että en halua enää jatkaa.”

“Jos tietää toisen olevan ihastunut, etkä itse tunne samoin, on tärkeää kuitenkin kertoa, että välität toisesta ihmisenä, ehkä ystävänäkin, ja myöntää, ettet kuitenkaan tunne ihastumista, ja ehkä perustella (jos toinen haluaa), miksi et näe yhteistä tulevaisuutta romanttisella pohjalla. Itselleni on tehty myös näin, eikä sekään kivalta tunnu, mutta ainakin saa heti jo tietää missä mennään ja miksi, ja voi helpommin päästää irti ja mennä eteenpäin.”

“Meillä taitaa olla kovin erilaiset toiveet suhteesta ja nähdään asioita eri tavoin.
Tämä tutustuminen ei taida ottaa tuulta siipien alle.”

“Hei! Kiitos kiinnostuksesta! Minusta kuitenkin tuntuu, että me emme ole toisillemme sopivat henkilöt, joten toivotankin sinulle vain hyvää jatkoa ja oikein ihanaa kevättä/kesää/syksyä/talvea. :)”

“Moikka! Sun kanssa oli kiva kirjoitella, mutta tuntuu että tästä ei tule sen enempää, joten on varmaan järkevintä lopettaa. Hyvää jatkoa!”

“Sinuun oli kiva tutustua, mutta et ole se jota etsin. Onnea kumppanin etsintään.”.

“Moikka! Mä olen tullut siihen tulokseen, ettei meidän juttu oikein toimi. Vika ei ole sinussa, vaan siinä että en koe meidän kemioiden kohtaavan. Haluan kuitenkin toivottaa sinulle kaikkea hyvää :)”

“Taidetaan olla vähän erilaisia, niin ei kuluteta toistemme aikaa.”

“Tunnen itseni, niin en usko, että tästä jutusta tulisi mitään.”

“En valitettavasti ole oikea sinulle, mutta onnea etsintääsi. Toivottavasti löydät omasi!”

”Kiitos tapaamisestamme. Minulla on kuitenkin sellainen tunne, etten pysty tarjoamaan sinulle sitä , mitä etsit. Toivon sinulle onnea etsinnässä ja mukavia keväisiä päiviä”

“Mulla on sellanen tunne että vaikka meillä juttu kulkeekin niin meistä ei kyllä paria ole tulossa joten toivotan hyvää jatkoa!”

Käytä näitä vinkkejä vaikka suoraan omassa vastausviestissäsi ja jätä itsestäsi reilu kuva, vaikka suhteenne ei sen pidemmälle etene. Hyvä luo hyvää ❤

Voit keskustella aiheesta lisää täällä.

Mukavaa pääsiäistä kaikille deittailijoille!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Mihin deittikumppani häipyi?

Kysyimme deittipalveluja käyttäneiltä ovatko he törmänneet ghostaukseen, eli deittikumppanuuden katkeamiseen ilman selityksiä, ja mitä tunteita se on herättänyt. Kyselyyn osallistui tasaisesti sekä miehiä että naisia. Suuri osa vastaajista oli 40-59 vuotiaita, myös kolmekymppiset osallistuivat kyselyyn ahkerasti. Yli puolet kyselyyn vastaajista oli tullut ghostatuksi, sillä jopa 62% vastaajista kertoi kohdanneensa tämän deittimaailman ikävän ilmiön henkilökohtaisesti. Sekä miehet että naiset olivat kokeneet ghostausta, naiset hieman yleisemmin (57%) ja miehistäkin lähes puolet (43%).

Pettymys, ärtymys, ihmetys

Päällimmäisenä tunteena ghostauksen kokeneet kokivat pettymyksen. Myös omasta mielestä hyvin alkaneen tuttavuuden loppuminen aiheutti ihmetystä ja lopulta ärtymystä siitä, ettei kumppani ole voinut suoraan sanoa mistä on kyse vaan valitsi hiljaisuuden.

“ Alkuun luulin että toiselle on sattunut jotain. Sitten hämmästystä, että kuinka joku voi käyttäytyä niin! ”

“ Tyrmistystä, epäuskoa tilannetta, häntä ja myös itseäni kohtaan. Vie hyvän aikaa ennen kuin edes kiukku nostaa päätään. ”

“ Tulee tyhmä ja satutettu olo ”

“ Tympii, että ihmiset eivät vaivaudu suoraan sanomaan. ”

“ Häpeää, huolta ja huonoa itsetuntoa. Ajattelin mitä sanoin väärin vai mitä jätin sanomatta kun niin kivan tuntuinen tyyppi häviää vähin äänin. ”

“ Surua. Inhoa. Pettymystä. ”

“ Loukkaannuin, petyin, tulin surulliseksi. Pitemmän tutustumisen jälkeinen ghostaus satuttaa myös itsetuntoa paljon. Parempi olisi edes kirjoittaa, jos ei uskalla kohdata. ”

“ Häpeää, alemmuudentunnetta, surua, itseinhoa, epätoivoa ja luovuttamista. ”

“ Tuli masentunut olo, kun itse alkoi juuri toisesta kiinnostua ja halusi tutustua paremmin. Treffeillä käyty useamman kerran ja sen jälkeen toinen häviää, ei vastaa puheluihin ei viesteisin. Se tuntuu kurjalta. 😦 ”

Normaalia toimintaa deittipalvelussa?

Toisaalta ilmiö on jo niin tuttu, että siihen ei viitsitä tuhlata liikaa energiaa. Jotkut ottavat ghostaamisen raskaammin ja toiset vain jatkavat eteenpäin sen kummemmin asiasta välittämättä.

“ Huonoja (fiiliksiä), mutta olen oppinut käsittelemään niitä kun olen tiedostanut ilmiön.”

“ Riippuu missä vaiheessa ghostataan. Hölmö olo jää, jos ennen sovittuja treffejä ghostataan. Surullinen tunne, jos kiinnostava ihminen johon olisi halunnut tutustua paremmin, jonka on jo tavannut, ghostaa. ”

“ Ihmetys oli ensin. Sitten kun ghostaamisesta tuli jokapäiväistä niin olen turhautunut ja tunteeton. Pohja menee deittailulta. Ghostaaminen on jopa vienyt minut härskimpään ja suorempaan ja nopeampaan tutustumiseen ”

“ Naurattaa lähinnä. Siirryyn aina seuraavaan. ”

“ No se vaan tarkottaa että ei häntä kiinnosta minun kanssa ja ei siitä kannata välittää sen enempää, ettii semmosen jota kiinnostaa jutella ”

“ Ensin petyin ja sitten ajattelin,että hyvä näin….jos hänestä ei tuntunut oikealta – niin ei voi mitään. Hän oli häviäjä, en minä ”

“ Ei haittaa eikä se ole vakavaa. Voisi verrata siihen kun tansseissa tai baarissa törmäät /juttelet/tanssit useamman kanssa niin samoin viestit ovat kuin tällaisia törmäyksiä, kyllä sitä pysähtyy eikä katoa jos oikeasti etsii ja löytää.”

“ Normaalia toimintaa nykyään. En ota deittijuttuja vakavasti ”

“ En oikeastaan välitä. Treffisivuilla ihmiset tulee ja menee, jonkun kanssa juttelu ei ole lupaus 100% yhteydenpidosta tai velvollisuudesta kertoa syitä yhteydenpidon lopettamiselle, etenkin jos juttelu tapahtuu vielä anonyymina nikin takana.

“ Aluksi tietysti ihmetytti ja suututtukin. Joskus annoin tulla täydeltä laidalta ajatuksia esim. toisen profiilini kautta tuollaisen lapsellisen käytöksen omaavan miehen omasta kypsyysasteesta. Nykyisin en enää välitä enkä ainakaan ala kysellä perään. ”

“ Ensimmäisillä kerroilla pettymystä. Sittemmin siihen on tottunut ja sitä oikeastaan odottaa ”

“ Eipä paljon mitään. Tuntuu kuuluvan nykyajan kulttuuriin ”

“ Ekaksi hylätyksi tunteen kokemus. Huomasin kuitenkin että tämä on maailmanlaajuinen tapa ja yleinen käytäntö, niin enää ei häiritse. ”

Onko vika minussa?

Ghostaamiseen päättyneen tutustumisen jälkeen moni alkaa etsiä syitä itsestään. Se on turhaa, sillä deiteillä ja tutustuessa on varmasti käyttäytynyt niin kuin itselle on ominaista ja jos se ei toiselle kelpaa, niin on parempi että matkaa jatketaan eri suuntiin.

“ ..Ajattelin mitä olin tehnyt väärin.. ”

“ Kävin läpi kaikkea, mitä sanoin ja pohdin, mikä niistä asioista oli se tekijä, joka sai toisen katoamaan. Soimin itseäni, että olin selvästit tehnyt jotain pilatakseni hyvän jutun. Tunsin myös olevani väärinymmärretty ja riittämätön. ”

“ Toki siinä miettii onko itse aiheuttanut sen jotenkin tai mistä muusta johtuu. Surulliseksi teki ”

“ Surullisia tunteita. Sitä miettii, mitä on tehnyt väärin, miksi en kelpaa, mikä minussa on vikana??? Itse treffit sujuneet aiemmin hyvin, ollut molemmin puolista kiinnostusta selkeesti ilmassa. Olenko sittenkin henkilö varalla, odotuslistalla… ”

“ Jos se tapahtuu parin ensimmäisen viestin jälkeen, on se ihan ok. Mutta kun tiivistä viestittelyä on ollut pidemmän aikaa, niin saa se aina katsomaan itseään peilistä ja miettimään mitä taas tapahtui. ”

“ Joskus on harmittanut paljonkin, koska olen kokenut, etten kelpaa. Ehkä yksi tai kaksi kertaa olisi helpompi ”sietää”, mutta tämä tuntuu olevan todella yleistä. Muutamia kertoja toinen on jättänyt kuukausiksi viestittelemättä ja sitten ehdottanut tapaamista? ”

“ Aluksi ihmettelin että mikäs minussa on vikana kunnes tajusin että vika onkin maailmassa. ”

Vai onko ghostaaja sittenkin se pahis?

Monet olivat tunnistaneet, että raukkamaisesti käyttäytyvä ghostaaja on itse asiassa sellainen henkilö, johon ei kannatakaan tutustua. Jotain parempaa on odotettavissa eikä ghostaajille kannata suoda sen enempää ajatuksia.

“ Tylsää, mutta toisaalta parempi, että ei juttu jatkunut, jos toinen noin lapsellinen, että ei osaa puhua asiasta. ”

“ Lähinnä ärsytystä siitä että ei osata käyttäytyä. Jos ei enää kiinnosta, sen voisi kohteliaasti ilmoittaa. ”

“ Tuntui ikävältä. Niin kuin joku olisi kertonut vain valheita. ”

“ Hämmennystä, epäuskoa, surua. Valtava tunne, että haluaisi toiseen vaikuttaa, vedota, olla toiselle hyvä, tulla puolitiehen vastaan. Mutta. Kun se ei ole mitenkään mahdollista. Toisen käytös tuntuu myös lapselliselta. Siinä lähtee kyseenalaistamaan ”

“ Todella ahdistavaa ja kertoo hyvin paljon ghostaajan mielentilasta, kaikki ei todellakaan ole kunnossa..eri asia jos ei olla edes tavattu jne että ei olla periaatteessa vielä ”millään tasolla” mutta kohteliasta silti perua treffit jos muuttaa mieltään ”

“ Ikävä juttu. Vastapuoli vaikuttaa lapselliselta ja välinpitämättömältä ”

“ Vi****i ja paljon! En pysty ymmärtämään että on olemassa niitä ihmisiä jotka tekevät sitä ja se tarkoittaa että voit olla varma että se on varmaa että loukkaat ko. teolla sitä ihmistä kenen kanssa leikit! Mä ainakin pystyn sanomaan että sori mut ei kiitos ”

Voit keskustella kokemuksistasi täällä. Ensi viikolla käymme läpi ghostaajiksi tunnustautuneiden ajatuksia ja kerromme deittailijoiden vinkit kiitos, mutta ei kiitos -viestiin.

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Ghosting – kun deitti häipyy savuna ilmaan

Sinkkupalstoilta saa jatkuvasti lukea ihmisten kokemuksia ghostingista, eli siitä, kuinka lupaavasti alkanut tutustuminen päättyy toisen osapuolen täydelliseen katoamiseen. Aluksi ehkä luullaan, että jotain vakavaa on täytynyt sattua tai kumppani on vain todella kiireinen. Lopulta kuitenkin alkaa valjeta, että kaikki taitaa sittenkin olla kunnossa mutta sinut on vain lempattu ilman mitään selityksiä.

Ghostingia voi kokea eri tavoin, kuten deittikumppanin kanssa alkaneen sujuvan viestittelyn loppuminen yhtäkkiä kokonaan ilman mitään ennusmerkkejä. Tai kun mukavasti sujuneiden treffien jälkeen sovitaan jo alustavasti seuraavista treffeistä ja sitten deittikumppani onkin kadonnut yhteystiedoistasi, eli sinut on blokattu.

Mistä ghosting johtuu?

Jos joskus aiemmin suhteen lopettamista tekstarilla pidettiin pöyristyttävänä, niin nyt sama toteutuu ghostaamisessa. Kyse on pohjimmiltaan siitä, että ei uskalleta sanoa suoraan ettei deittikumppani olekaan se, kenen kanssa on valmis jatkamaan pidemmälle. Kohtaamisia ja kumppaneita on virtuaalimaailmassa tarjolla enemmän kuin koskaan ennen, joten myös tutustumiset jäävät nopeiksi ja pintapuolisemmiksi kuin joskus aiemmin. Tällöin moni valitsee olla hiljaa sen sijaan, että rehdisti kertoisi mistä on kyse ja jatkaa vain surffailuaan deittimaailmassa.

Ghosting ei johdu sinusta

Monet kokevat ghostatuksi tulemisen erittäin loukkaavana. Hylätyksi tulemisen tunne ei kevene tapahtuu se sitten kasvokkain tai yhtäkkisellä katoamisella linjoilta. Ghostaaminen ei kuitenkaan ole sinun syytäsi. Et olisi voinut tehdä mitään eri tavalla tai olla erilainen, ethän silloin olisi oma itsesi. Ghostaajiin kannattaa suhtautua tyyppeinä, joiden kanssa tuskin olisit saavuttanut onnea jatkossakaan ja on vain hyvä, että asia tuli ajoissa ilmi. Älä silti itse käyttäydy samalla tavoin, sillä silloin ruokit ghostauksen kulttuuria ja viljelet pahaa oloa myös muille. Jos kohtaat kumppanin, jonka kanssa et usko yhteiseen tulevaisuuteen, kerro se tälle rehdisti mutta ystävällisesti. Jos kumppani ei osaa ottaa palautetta vastaan, voit blokata hänet. Ainakin sinä käyttäydyit kunnioittavasti ja toisen reaktio voi alleviivata päätöstäsi.

Voit keskustella ghostaamisesta täällä!

P.S. Kysely ghostaus-kokemuksista on päättynyt.

Teksti: Treffit24

Kuva: Unsplash

Vinkkejä Treffit24-profiilin luomiseen

Hyvä deittiprofiili on avain onnistuneeseen deittailuun. Alusta asti kattavasti täytetty deittiprofiili helpottaa palvelun sujuvaa käyttöä ja se käy myös nopeasti, kun miettii muutamat seikat valmiiksi. Seuraavassa vinkkejä toimivan deittiprofiilin luomiseen.

Käyttäjätunnus Treffeissä

Treffit24-palvelu on anonyymi ja jokaisella deittailijalla on oma käyttäjänimi. Käyttäjänimet ovat uniikkeja ja koska deittailijoita on valtava määrä, saattaa valitsemasi nimi olla jo käytössä. Tällöin palvelu ehdottaa samankaltaisia vapaana olevia käyttäjänimiä.

Hyvä käyttäjänimi on selkeästi luettava sana, joka parhaimmillaan kertoo jotain deittailijasta, esimerkiksi kiinnostuksen kohteista ja luo positiivisen ja helposti lähestyttävän mielikuvan. Negatiivista kalskahdusta on käyttäjänimissä, joissa vähätellään itseä, pilkataan muita, on epäselviä merkkisarjoja tai rajuja kannanottoja.

Mikäli toiveissa on aito parisuhde, kannattaa seksiin viittaavat termit jättää pois käyttäjänimestä. Usein erityisesti naiskäyttäjiin vetoaa paremmin tavallinen positiivinen käyttäjänimi kuin suoraan seksiin viittava sanasto.

Sähköposti ja puhelinnumero – turvallisuutta Treffeissä

Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme tarvittaessa olla sinuun yhteydessä esimerkiksi Treffit Plus -palvelun toimivuuteen liittyen. Anna siis oikea toimiva sähköposti, jota seuraat säännöllisesti. Uutiskirjeet ja mahdolliset tarjouskirjeet kannattaa myös hyväksyä, näin saat tietoa palvelun ajankohtaisista asioista ja myös hyvistä tarjouksista. Sähköpostia lähetetään maksimissaan kerran viikossa. Uutiskirjeen voi aina myös perua.

Palvelun turvallisuuden parantamiseksi deittiprofiili tulee vahvistaa puhelinnumerolla. Myös unohtuneen salasanan palautus tapahtuu tekstiviestillä, joten puhelinnumerotietojen ylläpitäminen on tärkeää myös numerosi vaihduttua. Puhelimeen tulee ainoastaan palvelun käyttöön liittyviä viestejä, emme koskaan lähetä markkinointiviestejä puhelimeesi.

Kiinnostava ja ainutlaatuinen deittikumppani: Sinä

Voit kertoa itsestäsi mittavan määrän asioita profiilisi perustiedoissa aina elämäntyylistä musiikkimakuun. Muita deittailijoita eniten kiinnostavia tietoja ovat sukupuolesi ja ikäsi lisäksi mitä olet palvelusta etsimässä. Kerro millaista suhdetta haet ja panosta kuvaustekstiin.

Hyvä kuvausteksti kertoo millainen ihminen sinä olet, mikä on sinulle tärkeää ja mistä asioista nautit. Sinä olet jonkun ihannekumppani, anna siis tarpeeksi tietoja itsestäsi, niin löydätte toisenne nopeammin! Hyviä vinkkejä profiilin laatimiseen löydät myös aiemmista artikkeleistamme Hyvin täytetty profiili on avain onneen ja Laadi tehokas treffi-ilmoitus.

Millainen on unelmiesi deittikumppani?

On tärkeää, että määrittelet myös millaista kumppania olet hakemassa. Näin saat hakutuloksiin hyviä matcheja ja Plus-jäsenille tiedotetaan erikseen aina kun omaa ihannekumppania vastaavia deittailijoita on palvelussa.

Sukupuoli ja ikä lienevät tärkeimmät kriteerit, mutta tutustu myös muihin ominaisuuksiin. Jos sinulla on toiveita esimerkiksi pituudesta, lapsista tai elämäntavoista voit sen tässä kohdassa määrittää.

Deittiprofiilikuva antaa ensivaikutelman

Suurin osa deittailijoista on sitä mieltä, että kuvalla on suuri merkitys uuteen ihmiseen tutustuessa. Kannattaa siis laittaa deittiprofiiliin kuva, josta näkee millainen olet. Positiivinen ilme ja selkeä kuva ilman aurinkolaseja ja hattuja toimii parhaiten. Jos otat selfien, katso kameran linssiin äläkä näyttöön, näin katseesi kohdistuu oikein kuvassa. Vaikka tosirakkaus ei katso pelkkää pintaa, on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota siihen miltä kuvassa näyttää. Usein siisti olemus saa klikkaamaan profiilin auki tarkempaa tutustumista varten.

Parturissa säännöllisesti käyvät ja parran siistineet miehet ovat useimmiten enemmän naisten makuun kuin kotoisat karvaturrit. Myös vaatteet on hyvä pitää profiilikuvassa päällä. Insider-lehden artikkelin mukaan paidattomat profiilikuvat eivät ole naisten mielestä houkuttelevia, vaikka monet miehet luulevat niin. Paita kannattaa riisua vasta kun on tutustuttu vähän paremmin.

Siistitty ulkonäkö sekä riittävä vaatetus toimivat myös naisten profiilikuvissa. Joskus houkutus käyttää mitä moninaisempia filttereitä kuvissa on suuri, mutta usko pois, olet upea juuri sellaisena kuin oikeasti olet. Hymy on paras ehostus kaikille 🙂

Lisää vinkkejä profiilikuvasta voit lukea artikkelistamme täältä.

Treffit Plus -jäsenyys

Treffit24-palvelua voi käyttää täysin ilmaiseksi, sillä palveluun liittyminen, sieltä seuran etsiminen ja mielenkiintoiseen ihmiseen yhteyden ottaminen on ilmaista. Tarjoamme peruskäytön lisäksi Plus-ominaisuuksia, jotka parantavat viestittelymahdollisuuksia, kertovat kuka on vieraillut profiilissassi, vinkkaavat sinulle sopivat ihannekumppanit ja parantavat löydettävyyttäsi palvelussa.

Yksi tapa kiinnittää ihannekumppanisi huomio on Megafoni-huuto, oma henkilökohtainen paikkasi lähettää terveiset kiinnostaville kumppaneille. Megafoni-huudossa parhaiten toimivat positiiviset viestit, sinusta kertovat mielenkiintoiset faktat, ehdotuksesi treffipaikaksi tai seuraksi johonkin harrastukseen, kehotus tutustua kattavaan profiiliisi ja vaikka päivän iloiset kuulumiset.

Valittaminen, syyttely, pilkkaaminen, itsensä vähättely ja pelkkä toteamus “kumppani hakusessa” eivät houkuttele vierailulle profiilisi, mikä on megafoni-huudon tavoite. Plus-käyttäjillä on käytössä useampi huuto, joten voit myös testata erilaisilla teksteillä millainen viesti tuo eniten kävijöitä profiiliisi.

Viestittely deittipalvelussa

Toisinaan saamme palautetta siitä, että keskustelut kuihtuvat tai ihmiset eivät vastaile viesteihin. Jos löydät kiinnostavan ihmisen, lähesty häntä henkilökohtaisella viestillä. Tutustu hänen profiiliinsa ja löydä teitä kahta yhdistäviä asioita tai kysy lisää hänen mielenkiinnon kohteistaan.

Jos olet nähnyt vaivaa viestin kirjoittamisessa se näkyy vastaanottajalle. Sama pätee myös jos lähetät saman viestin usealle ihmiselle; kopioinnin ja yleisellä tasolla olevan tekstin tunne välittyy vastaanottajalle, eikä tee sinusta uskottavaa kumppaniehdokasta. Lisää viestittelystä voit lukea artikkeleistamme Ensimmäisen viestin taikaa ja Ensimmäinen viesti ratkaisee.

Näiden vinkkien avulla profiilin luonti ja deittailun aloittaminen sujuu helposti. Ota ensiaskel tulevaisuuteen Treffeissä!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Treffit24

Ensimmäisen viestin taikaa

Deittipalvelusta on löytynyt mukavan tuntuinen tyyppi. Tekisi mieli ottaa heti yhteyttä, mutta vähän mietityttää osaako lähestyä oikealla tavalla. Millainen ensimmäinen viesti kannattaa deittipalvelussa lähettää?

Deittailijoiden vinkit hyvään aloitusviestiin

Nettideittailijat antavat vinkkejä miten huomion saa positiivisesti herätettyä ja keskustelu saadaan käyntiin:

“Ei nyt hirveästi kehumaan kannata ekassa viestissä lähteä, ei itseään eikä toista, mutta kannattaa katsoa profiili ja ihannekumppanin ”kriteerit” ja ehkä niistä kommentoida jotain hauskaa. Itse olen 40v. nainen ja aloitusviestejä saanut ihan laidasta laitaan, eniten vastauksen lähettämiseen vaikuttaa miehen oma profiiliteksti.”

“Jos aloitusviestisi haiskahtaa yhtään copypastelta niin kiinnostus lopahtaa heti. Jokainen haluaa olla juuri se, joka on oikeasti herättänyt mielenkiintosi ja olet jo valmiiksi miettinyt yhteensopivuuttanne. Kirjoita siis viesti hänen profiilinsa perusteella.”

“Muutaman rivin panostus, jotain kevyttä ja mukavaa, ehkä jokin maininta toisen profiilista merkiksi siitä, että olet oikeasti lukenut sen ja ehkä jokin kevyt heitto itsestäsi.“

“Kun ensimmäinen viesti – ja ensivaikutelma ihmisestä! – on tyyliin “Moi, olisi kiva tutustua”, niin mitä siihen muka voi vastata? ”Moi, vai niin”? Itse tykkään ensimmäistä viestiä lähettäessäni laittaa siihen mukaan jonkun kysymyksen. On sitten sen toisen helpompi lähteä vastaamaan.”

Eräs deittailija tarjoaa viiden kohdan listan:

  • Tervehdi, mielellään jotain erikoista tai tilanteeseen liittyvää, toki pelkkä moikin voi riittää…
  • Kehu kumppania ja kerro miksi kiinnostuit hänestä, kaksi asiaa eli muutama lause riittää
  • Vitsaile jollakin, mielellään liittyen kumppanin profiiliin, ei mitään ylikehiteltyjä juttuja
  • Kysy häneltä jotain tarkennusta joka liittyy häneen
  • Rento lopetus

Profiilikuvauksen tärkeys deittipalvelussa

Vaikka saisikin mukavan viestin, tekee silti usein mieli tietää kumppanista vähän enemmän ennen kuin lähtee vastaamaan. Tällöin lähettäjän profiili ja etenkin sen hyvä kuvausteksti rohkaisee ottamaan yhteyttä. Profiilista käy usein myös selväksi oletteko samalla aaltopituudella vai etsimässä ihan eri asioita.

“Kun saan viestin uudelta henkilöltä katson hänen profiilinsa (mm. vastaanko hänen vaatimuksiaan sekä mielenkiinnosta yleensä, ei tarvitse edes olla kuvaa), mutta jos siellä lukee vain ”moi” tai ”kysymällä selviää” eikä ole vaivauduttu kirjoittamaan viestiin mitään infoa itsestään niin ei todennäköisesti saa vastausta.”

“Profiilin pitää olla kiinnostava, niin viestejä alkaa tulla. “

“Minulla naisena on sellainen linja, että vastaan kohteliaasti, vaikken olisi kiinnostunut, jos viestistä tulee edes vähän sellainen vaikutelma, että kirjoittaja on saattanut lukea profiiini, jossa olen kertonut minkätapaista seuraa etsin ja mitä haluiasin puuhata yhdessä. Jos sen sijaan kirjoittaja ei mitenkään osoita olevansa jotain sellaista, mitä etsin, ei omassa profiilissaan eikä viestissään, eikä perustele mitenkään, miksi minun silti kannattaisi kiinnostua hänestä, se ehkä osoittaa, että hän ei ole edes lukenut profiilitekstiäni. Miksi minun pitäisi osata kirjoittaa, jos toinen ei osaa lukea :)”

Joskus viestit voivat olla kivoja, mutta lähettäjä onkin omien hakukriteeriesi ulkopuolelta. Jos olet varma, ettei yhteistä säveltä tule löytymään, kannattaa tarkistaa oman käyttäjätilin asetukset. Toisinaan kannattaa myös tarkistaa omia hakukriteerejä, entäs jos se oikea asuukin vähän kauempana tai on vuoden vanhempi… 🙂 Mukavia ensiviestejä voit treenailla Treffit24-palvelussa! Liittyminen, kumppanien löytäminen ja viestin lähetys on ilmaista 🙂

Teksti: Treffit24-tiimi ja lainaukset Suomi24-keskustelut

Kuva: Unsplash

Rakkaustarinoita Treffeistä

Saamme päivittäin kertomuksia siitä, kuinka Treffeistä on löytynyt kumppani. Jotkut kiittelevät deittipalveluamme vielä vuosien jälkeenkin puolison löytymisestä. Meistä on mahtavaa, että saamme olla mukana ihmisten tärkeissä elämänvaiheissa. Ohessa tarinoita treffailijoilta!

Puoliso löytyi deittipalvelusta

”Halusin jakaa tarinamme, sillä moni ihminen kokee, ettei todellista rakkautta voi ikinä löytää… Voi kyllä, mutta kaiken A ja O on se, millainen ihminen rinnallesi sopii, mitkä arvot vastaavat omiasi ja vielä ne kuuluisat kemiat :)!

Eräänä pimeänä talvi-iltana loin Suomi24-treffipalstalle profiilin. Se tuntui oudolta ja epätoivoiselta, mutta mietin, että miksi en minä jos joku muukin on löytänyt sieltä rakkauden. Olen kouluttautunut nainen ja ulkoisesti viehättävä ja vientiä oli paljonkin. Ongelma vaan oli se, että en halunnut miestä, joka liikkuu baareissa, joten sieltä häntä en tulisi varmaan koskaan löytämään. Yksinhuoltajana en myöskään valtavan usein käynyt ulkona.

Aluksi seurailin uteliaana muiden profiileja. Sitten eräänä päivänä uskaltauduin treffeille – kaksillekin. Niistä puuttui jotain – tai oli ehkä jotain liikaa… Eräänä päivänä löysin useiden viestien joukosta yhteydenoton, joka oli ystävällinen, tavallinen eikä itseään nostattava. Profiilikuva oli iloinen ja urheilullinen mutta maltillinen. Siinä se oli. Kävimme kahvilla. Tuo ystävällisyys, älykkyys, huomaavaisuus, hyväntahtoisuus ja komeus sai kiinnostukseni heräämään.

Hiljaa edeten satutettu ja särkynyt sydämeni alkoi luottamaan ja rakastamaan. Nyt olen ollut tuon miehen kanssa jo 5,5 vuotta. Valtavan rakas ja upea mies. Sydän täyttä kultaa, joka on rakastanut minut ehyeksi ja onnelliseksi naiseksi. Usko ja etsi, niin voit löytää ❤ ”

Tämä mahtava tarina ilahdutti meitä ja olemme onnellisia parin puolesta!

Hyviä kohtaamisia treffipalvelussa

Viime viikkoina treffailijoiden terveisissä on toistunut hyvän matchin löytyminen ja toiveikkuus tulevaa kohtaan.

”Mies jaksoi kirjoitella ja houkutella 8 kk ennenkuin suostuin tapaamiseen. Se oli menoa ensi silmäyksestä. Välimatkasta johtuen tapaamiset on satunnaisia, mutta juttelemme päivittäin puhelimessa ja viestittelemme jatkuvasti.”

”Olen löytänyt elämänkumppanin tältä palstalta. Suunnittelemme yhteenmuuttoa ja yhteistä elämää reilun 2 kk tuttavuuden jälkeen.”

”Pitkän ”väännön” jälkeen me päätettiin aloittaa tutustuminen toisiimme. Nyt tuntuu hyvälle :)”

”Löysin ihanan ihmisen ja rakkaus syttyi.”

”Olin jo sulkemassa treffisovellusta ja laittamassa puhelinta pois kun hän laittoi viestiä. Näin hänen kuvansa ja tiesin, tässä se nyt on, minun tuleva mieheni! Ensimmäiset kahvittelutreffit kestivät 5 h ja tiesin heti, että tämä on jotakin enemmän. Onneksi tunne on molemminpuoleinen!”

”Löysin mahdollisesti sopivan ihmisen, mutta ensin tutustutaan, että oppii toisen tuntemaan, eli ei kumppania, mutta hyvä ehdokas. Kiitos kivasta treffipalvelusta!”

Kiitokset tulivat myös entiseltä sinkulta, joka vuosien jälkeenkin on yhä rakastunut: ”Me tavattiin vaimon kanssa toisemme teidän treffipalstan kautta ja nyt ollaan oltu kohta 10 vuotta yhdessä. Ollaan ehditty naimisiin ja meillä on 4 lasta. Homma meni siis enemmän kuin nappiin, kiitos teidän! :)”

Näihin ihaniin rakkaudentäyteisiin tunnelmiin on hyvä tuudittautua ja katsoa kevääseen yhdessä oman kumppanin kanssa, jonka voit löytää vaikka jo tänään Treffit24-palvelusta!

P.s. Muista hyödyntää Ystävänpäivän Plus-etumme, joka on voimassa enää tämän viikon loppuun ❤ !

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Tasa-arvoa treffien kustannuksissa

Joillekin huolettomampaa, joillekin itsestäänselvää, joillekin punainen vaate – kenen kuuluu maksaa viulut treffeillä?

Ritarillisuutta vai seksismiä treffeillä

Miesten velvollisuutta maksaa treffeillä puolustellaan sillä, että se on ritarillista ja herrasmiesmäistä. Ritarillisuudella on kuitenkin huonoja puolia. Siihen sisältyy ajatus, että naista pitää palvoa ja suojella: naiset ovat ihania, mutta tarvitsevat paapomista miesten taholta. Tämä asenne vaikuttaa siihen, miten naiset suhtautuvat itseensä.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan opiskelijatytöt, jotka arvostivat ritarillista käytöstä, eivät olleet yhtä motivoituneita olemaan taloudellisesti itsenäisiä kuin tytöt, jotka eivät arvostaneet sitä. Ritarillisuutta arvostavat tytöt halusivat löytää miehen, joka voi elättää perheen. He pelkäsivät, että jos he menestyvät opinnoissa, miehet eivät enää kiinnostu heistä.

Suomessa naisille on tärkeää olla itsenäisiä, mutta silti moni odottaa, että mies ehdottaa treffejä, tekee pöytävarauksen ja maksaa viulut. Kannattaa miettiä, kohtelisitko ystävää samalla lailla kuin deittikumppania. Jos menet lasilliselle uuden työkaverin kanssa, odotatko, että hän maksaa molempien juomat? Haluaisitko olla ystävyyssuhteessa, jossa joutuisit aina maksamaan laskun?

Ritarillisuus on hyvä juttu silloin, kun se on normaalia kohteliaisuutta. Harva vastustaa sitä, että mies pitää ovea auki naiselle. Sama pätee vaikkapa raskaiden laukkujen kantamiseen. Jos ystävällä olisi raskaat kassit ja sinulla ei mitään, olisi normaalia kohteliaisuutta tarjota apua. Ystävyyssuhteisiin kuuluu keskinäinen kunnioitus, ja sen pitäisi kuulua myös deittailuun ja seurusteluun. Treffeille mennään useimmiten siksi, että molemmat haluavat tavata. Olisi kohtuutonta, että mies joutuu maksamaan siitä etuoikeudesta, että saa tavata naisen.

Rahahäpeä vaivaa suomalaisia

Suomalaisten on vaikeaa puhua rahasta. Raha on paha juttu, jotenkin likaista ja hävettävää. Eikä rahalla voi olla mitään tekemistä rakkauden kanssa! Ystävyyssuhteissakin rahasta puhuminen on usein tabu. Tosiasiassa raha liittyy yhteiskunnassamme kaikkeen. Raha aiheuttaa samanlaista häpeää kuin ylipaino, helposti uskotaan, että rahattomuus on omaa syytä. Toisaalta myös varakkuutta häpeillään.

Rahahäpeällä on Suomessa pitkät juuret. Maamme on ollut pitkään köyhä ja säästeliäisyys hyve. Rahasta ei uskalleta puhua ensimmäisillä treffeillä, mutta usein ei sittenkään, kun suhde etenee. Kuitenkin raha-asiat aiheuttavat suhteissa paljon konflikteja ja ovat usein osasyynä eroon.

Suhde rahaan paljastaa paljon ihmisen persoonallisuudesta, arvoista ja elintavoista. Miksei näistä asioista voisi puhua jo tutustumisvaiheessa? Toisille tärkeää on säästäminen, sijoittaminen ja taloudellinen turva, kun taas toiset arvostavat enemmän elämyksiä, koska ”käärinliinassa ei ole taskuja”. Suhteessa erilainen suhtautuminen kuluttamiseen voi alkaa nopeasti hiertää.

Älä ole passiivinen prinsessa deiteillä

Jos olet nainen, joka odottaa miehen aina maksavan, sinun on syytä päivittää asenteesi nykyaikaan. Miehelläkin on oikeus olla pidetty ja tärkeä omana itsenään, ei sen takia, miten paljon rahaa hän käyttää deittikumppaniinsa tai tyttöystäväänsä. Sukupuolten tasa-arvon pitää ulottua myös raha-asioihin. Yleensä miehet ilostuvat, jos nainen on valmis tarjoamaan ilman sen kummempia kiemuroita.

Jos olet nainen, älä ainakaan käyttäydy niin kuin pitäisit itsestään selvänä, että mies maksaa aina. Jotkut naiset alkavat laskun tullessa tutkia puhelintaan tai karkaavat käymälään. Sellainen prinsessakäytös tekee typerän vaikutelman.

Korona on tuonut helpotusta maksamiskuvioihin. On luontevaa sopia treffit vaikkapa kävelyn merkeissä, jolloin rahaa ei tarvita. Yleistä rahahäpeää vastaan voi myös taistella: treffien maksamisestakin on mahdollista puhua suoraan.

Jos treffeillä mennään ulos syömään, voit ehdottaa etukäteen, että molemmat maksavat oman ateriansa, jottei laskun jakamisen kanssa tulee spämääräistä tilannetta. Jos deittikumppanisi haluaa tarjota, voit ehdottaa drinkkiä tai jälkiruokaa toisessa paikassa ja tarjota siellä.

Täydellinen aika talviulkoilutreffeille on nyt. Termarikahvit on edullinen vaihtoehto, jolloin maksajan roolia ei tarvitse enempää pohtia. Treffikumppaneita löydät Treffit24-palvelusta!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuva: Unsplash

Kuka maksaa treffeillä?

Suomi on tasa-arvon mallimaa, mutta deittailijoita puhuttaa vuodesta toiseen, maksaako mies treffeillä.

Sinkkujen keskusteluryhmissä syntyy hetkessä kilometrien pituinen ketju, kun kiistellään siitä, kuka maksaa treffeillä. Moni mies on aiheellisesti sitä mieltä, että nykyaikana on kohtuutonta odottaa miehen automaattisesti tarjoavan. Elämme tasa-arvon aikaa, ja nainen voi tienata paljon enemmän kuin mies. Entäpä jos mies on lomautettu, mutta nainen nauttii hyvää palkkaa?

Osa miehistä sanoo, että haluaa ilman muuta tarjota – se on herrasmiesmäisyyttä. Naiset ilmoittavat, että voivat kyllä maksaa osuutensa, mutta onhan se tosi kivaa, jos mies tarjoaa. Jotkut naiset ovat sitä mieltä, että tarjota voi vuorotellen. Erään teorian mukaan se tarjoaa, joka treffejä on ehdottanut. Tätä on kritisoitu sen takia, että useimmiten treffien ehdottaminen on edelleen miehen kontolla ja hän joutuu siis maksuputkeen. Jos miehen velvollisuus on aina tarjota, hänelle kertyy melkoinen summa, jos on ahkera deittailija.

Historian painolastia deittailussa

Yhdysvaltalainen tutkija Moira Weigel kartoittaa teoksessaan Labor of Love – The Invention of Dating (2016) deittailun historiaa. Deittailu on Yhdysvalloissakin nuori ilmiö, ja Suomessa se on vielä nuorempi. Kautta aikojen naimakauppoja on solmittu maantieteellisesti rajatulla alueella ja usein perheen tai suvun etujen mukaisesti. Suomessa puoliso löytyi usein omasta pitäjästä olosuhteiden pakosta, koska mahdollisuutta matkusteluun ei ollut.

Teollistuminen ja kaupungistuminen 1800-luvulla muuttivat kaiken. Nuoret lähtivät kaupunkiin tienaamaan, eivätkä omaiset päässeet määräilemään kenen kanssa riiusteltiin. Mahdollisuuksia tutustua ventovieraisiin ihmisiin oli enemmän. Nuoret alkoivat viettää aikaa tansseissa ja kahviloissa.

Kun nuori nainen muutti maalta kaupunkiin kotiapulaiseksi tai tehdastyöhön, hänen palkkansa oli olematon verrattuna samanikäisen miehen palkkaan, Weigel muistuttaa. Oli siis kohtuullista, että mies tarjosi treffeillä. Kulttuurimme kehityttyä kaupallisemmaksi ihanne maksavasta miehestä on jäänyt elämään. Nykytreffeihin liittyy usein raha: mennään kahville, syömään, leffaan, huvipuistoon tai kylpylään. Samalla naiset ovat kuitenkin siirtyneet työelämään ja pystyvät kyllä maksamaan omat leffalippunsa. Asenteet pitäisi päivittää 2020-luvulle!

Itsenäisiä naisia ja lompakkoloisia

Moni nainen perustelee miehen maksuvelvoitetta sillä, että miehen kuuluu myöhemmin huolehtia perheestäkin, joten miksi hän ei maksaisi. Jotkut naiset sanovat testaavansa, onko mies pihi. Joillain on mielessä unelmien prinssi, vanhanajan herrasmies, joka tietenkin tarjoaa kaiken. Jotkut naiset ovat sitä mieltä, että miehen pitäisi antaa myös kalliita lahjoja. Jotkut naiset taas tuntevat, että jos mies maksaa naisen lounassalaatin, nainen jää jotain velkaa. Velvoittaako panini panoon?

Toisaalta moni on sitä mieltä, ettei nainen saa heittäytyä miehen elätettäväksi – edes ekoilla treffeillä. Pahimmillaan sellainen nainen on lompakkoloinen, parisuhteessa vain sen takia, että voi maksattaa menojaan miehellä. Naisen pitää olla taloudellisestikin itsenäinen. Netissä pyörii seuraa etsiviä naisia, jotka kaipaavat sponsoria. Pisimmälle mennään sugar dating -kuviossa, jossa varakas henkilö kustantaa toisen menoja seuraa vastaan. Yleensä vanhempi, varakas mies kustantaa nuoremman naisen kuluja, mutta välillä maksaja voi olla vanhempi nainen ja mies taas nuorempi – kuvio pätee myös homo- ja lesbosuhteisiin.

Jotkut vetoavat maksukysymyksessä matematiikkaan: useimmista treffeistä ei seuraa mitään sen enempää, ja ahkerasti deittailevalle miehelle kertyy pian melkoinen lasku, jos hänen pitää syöttää ja juottaa jokainen treffikumppani. Osalle miehistä maksukysymys on periaateasia, he vastustavat sitä, että maksamisen katsotaan automaattisesti kuuluvan juuri miehelle. Tasa-arvon pitää koskea myös miehiä!

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan silloinkin kun naiset tarjoutuvat maksamaan treffeillä puolet, 39 prosenttia naisista toivoi salaa, että mies kieltäytyisi tarjouksesta. Jotkut miehet ovat sitä mieltä, että jos mies maksaa kaikki kulut, nainen osoittaa, että hänen aikansa on arvokkaampaa kuin miehen – hänelle kuuluu taloudellinen korvaus siitä, että hän suostuu viettämään aikaa miehen kanssa. Se ei ole reilua ja latistaa tunnelman.

Lisää aiheesta tulossa ensi kerralla! Onko poikkeusaika vaikuttanut treffiesi määrään? Oletko deittaillut enemmän videon kautta, jolloin maksuasiat jäävät pois? Keskustele aiheesta täällä.

Treffit24-palvelussa voit anonyymisti tavata uusia ihmisiä ja sopia deitit joko kasvokkain tai etänä jotakin videoalustaa käyttäen.

Teksti: Laura Honkasalo ja Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Kommunikointi deittipalvelussa

Viime viikolla kävimme läpi ilkeitä kommentteja, joita deittipalveluissa silloin tällöin joutuu kohtaamaan. Tällä kertaa jatkamme aiheen parissa ja pohdimme erilaista häirintää deittipalveluissa ja kuinka siihen kannattaa reagoida.

Ihmiskammoiset deittailijat

Psykologien mukaan deittisovelluksissa ja -saiteilla on niin paljon tarjontaa, että emme lopulta enää miellä muita edes ihmisiksi. Kun selaamme satoja kuvia, saattaa unohtua, että kuvan takana on ihminen, jolla on tunteet. Oikeassa elämässä emme ikinä kohtelisi muita niin tylysti kuin netissä. Verkossa muista voi tulla pelkkiä kohteita, joihin purkaa omaa kiukkua ja hylätyksi tulemisen kokemuksia.

Saattaa myös olla, että deittisovelluksessa kohtaamasi ihmisellä ei vain ole sosiaalisia taitoja. Deittiapeissa on helppoa saada ensimmäinen kontakti, vaikka olisi kuinka kömpelö sosiaalisesti – sama ei päde oikeaan elämään. Jotkut ihmiset ovat huonoja tuntemaan empatiaa. He saavat muihin kontaktin netissä, mutta eivät osaa viedä kanssakäymistä seuraavalle asteelle. He eivät myöskään osaa tuntea myötätuntoa.

Deittisovellukset – samoin kuin some – saattavat kannustaa narsistiseen käyttäytymiseen. Narsistisesti käyttäytyvä saattaa vain testailla viehätysvoimaansa deittisaiteilla. Hänellä ei ole mitään aikomusta koskaan tavata ketään. Sama pätee ihmisiin, jotka potevat pahaa sosiaalista fobiaa – deittisaiteilla he saavat edes jonkinlaisen kontaktin muihin.

Jotkut deittailijat ilkeilevät samasta syystä kuin trollit trollaavat: he janoavat reaktiota, oli se sitten millainen tahansa. Deittisaitillakin kannattaa muistaa vanha verkon viisaus: älä reagoi trollaamiseen, se vain innostaa trollia. Jos joku haukkuu sinua rumaksi, hän luultavasti nauttii siitä, että kilahdat ja käsket hänen painua helvettiin. Tässä tilanteessa blokkaus on oikein hyvä vaihtoehto.

Jos olet itse ilkeilijä: muista, että ihmiset jakavat nettikokemuksiaan tuttavilleen. Ilkeily vahingoittaa myös sinua. Vaikka esiintyisit salanimellä, maineesi kiirii deittailijoiden parissa. Kun sitten kohtaat verkossa ihmisen, joka oikeasti kiinnostaa, hän on ehkä kuullut sinusta.

Naisvihaa deittipalvelussa

Totuus on, että naiset saavat deittisovelluksissa enemmän törkeitä kommentteja kuin miehet. Yleensä törkeily kohdistuu naisen ulkonäköön tai seksuaalisuuteen. Kun mies kommentoi ilkeästi naisen ulkonäköä, hän pyrkii valta-asemaan. Hänen tarkoituksenaan on nujertaa nainen niin ettei tämä usko mahdollisuuksiinsa deittimaailmassa. Nujerretulta naiselta on helpompi saada seksiä kuin itsevarmalta, nämä neropatit ajattelevat – usein tiedostamattaan.

Ikävä tosiseikka on, että ilkeilijät ja törkeilijät tekevät karhunpalveluksen kaikille deittailijoille. Naiset alkavat suhtautua epäilyksellä kaikkiin miehiin deittisaiteilla. Kivat miehet saavat osakseen epäluuloja vain siksi, että jotkut miehet sikailevat. Pahimmillaan naiset kyllästyvät ilkeilyyn ja luovuttavat. Kivat miehet jäävät ilman seuraa ja katkeroituvat.


Ilkeily deittisaiteilla kertoo paljon kulttuuristamme. Moni mies toteuttaa toksista (myrkyllistä) maskuliinisuutta. He saattavat ajatella joko tietoisesti tai tiedostamatta, että nainen, joka asettaa itsensä semijulkisesti tarjolle, ansaitsee loukkaavan käytöksen. Toki jotkut ilkeilijät aidosti uskovat olevansa hauskoja – samoin kuin koulukiusaaja saattaa kuvitella, että kiusatun haukkuminen on hupaisaa, koska kaverit nauravat.

Myös naiset häiritsevät deittisovelluksissa

Tasa-arvo on tosin edennyt niin pitkälle, että myös naiset lähestyvät miehiä seksikärjellä. Jos miehen profiilissa lukee, että hän etsii elämänkumppania, häntä tuskin innostaa panopainoitteinen avausviesti. Sitä paitsi välillä seksiehdotuksella lähestyvä nainen on tosiasiassa mies. Myös maksulliset naiset voivat lähestyä seksi edellä – heidät kannattaa ilmiantaa ylläpidolle, sillä deittisaitit eivät halua niskoilleen paritussyytteitä.

Jos olet mies, jota nainen lähestyy seksipuheella, muista että naiset harvemmin avaavat keskustelun seksistä tavallisella deittisaitilla. Seksiseuran etsimiseen tarkoitut sivustot ovat asia erikseen. Haluatko jakaa fantasioitasi ventovieraan kanssa? Et voi olla varma, onko profiilin takana oikeasti nainen. Jos epäilet feikkiprofiilia, on ihan ok ilmiantaa se ylläpidolle.

Ota happea – blokkaa ikävät deittikumppanit

Muista, että ilkeily kertoo aina enemmän ilkeilijästä kuin kohteesta. Olet vain sattunut jonkun maalitauluksi. Kiusaus vastata samalla mitalla on suuri, mutta kannattaako se?

Sulje sovellus, poistu netistä ja tee jotain itsellesi mieluista sen sijaan, että lähdet sanasotaan. Vaikka törkykommentin tai -kuvan lähettäjä olisi mielestään vitsikäs, hän ei varmaankaan ole kovin onnellinen – eikä hän ainakaan tulee löytämään seuraa ilkeilemällä.

Poista ikävät kommentit, blokkaa tyyppi ja pura tuntojasi kaverille. Muista, että ihmiset käyttäytyvät verkossa eri tavoin kuin oikeassa elämässä. Älä kyynisty.

Treffit24-palvelussa voit määrittää kuka sinuun voi olla yhteydessä ja blokata epämieluisat deittiprofiilit. Valtaosa deittailijoista on kuitenkin fiksua porukkaa ja hyvä keskusteluyhteys voi syntyä jopa useamman ihmisen kanssa. Tutustukaa toisiinne kunnolla ja muistakaa molemminpuolinen kunnioitus niin pidemmälle kantavissa kohtaamisissa kuin lyhyemmissä tuttavuuksissa.

Teksti: Laura Honkasalo ja Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash