Osa 2: Sinkkuvanhempien deitit ja treffi-ideoita

Viime julkaisussa pohdittiin mm. kannattaako lapsista kertoa heti vai myöhemmässä vaiheessa. Artikkelista virinneessä keskustelussa todettiin: ”Jos peittelee sitä että lapsia on jo tehty, pidän sitä outona. Lasten pitäisi olla vanhempiensa elämän tärkein asia, jos toinen vaikuttaa siltä että häpeää tuotoksiaan ni on se aika iso varoitusmerkki.”

Tässä jutussa kerrotaan vinkkejä korona-ajan deittailuun ja ideoita treffeille, joille lapset voi ottaa mukaan tai jotka onnistuvat sinkkuvanhemman kiireisessä arjessa.

Itsetunto kuntoon

Eronnut saattaa tuntea itsensä vanhaksi ja kuluneeksi, varsinkin kun kuviossa on lapsia. Sinkkuvanhempien tulee helposti satsattua lapsiin niin että oma olemus unohtuu. Muista hoitaa ja hemmotella itseäsi, se parantaa itseluottamusta. Harrasta liikuntaa, tapaa omia ystäviäsi, käytä rahaa myös omiin vaatteisiisi. Osta välillä itsellesi turhuuksia.

Erilaisten elämäntaito-oppaiden ja itseapukirjojen kuluttaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Voit kuunnella niitä äänikirjoina työmatkalla tai tietyissä tehtävissä jopa työpäivän aikana. Kirjat ja podcastit antavat ajatuksille sysäyksiä.

Hyviä juttuja

Sinkkuvanhemmat eivät ole deittimaailman kakkoskastia, vaan helmiä! Vanhemmuus pakottaa valitsemaan tarkkaan, sillä aikaa ei ole tuhlattavaksi väärien tyyppien kanssa. Sinkkuvanhemmat ovat vastuuntuntoisia, eivät huliviljeä, joilla ei ole huolta huomisesta. Kun ihmisellä on lapsia vastuullaan, hän ei voi olla ikiteini.

Sinkkuvanhemmat ovat hyviä organisoimaan ja asettamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Usein he ovat oppineet myös tehokkaiksi. Vanhemmuus herättää hoivavietin ja siitä riittää myös seurustelukumppanille, jos tämä on vaikkapa kipeänä.

Pidä kuitenkin huoli, ettet pälpätä treffeillä vain lapsistasi. Vaikka he ovat sinun mielestäsi maailman upeimpia otuksia, treffikumppania ei välttämättä kiinnosta kuulla vain lapsistasi.

Rakkautta korona-aikaan

Korona on pakottanut fyysisen deittailun tauolle, mutta monella jää enemmän aikaa deittipalstan haravointiin ja oman profiilin viilaamiseen. Facebookissa toimii monia sinkkuryhmiä, jopa Korona-ajan sinkut. Keskustelu ryhmissä lievittää yksinäisyyttä ja kommenttisi voivat herättää jonkun ihanan tyypin kiinnostuksen!

Korona-ajan nettideittailu suosii niitä, jotka osaavat ilmaista itseään kirjoittamalla. Rohkea voi kuitenkin sopia treffit myös videopuhelusessioon. Kasvokkain keskustelu on aina eri juttu kuin kirjoittelu, vaikka välissä olisikin etäisyyttä ja teknologiaa. Videopuhelukaan ei tietysti takaa, että kemiat loksahtavat myös oikeassa elämässä.

Koronaeristys antaa myös hyvän mahdollisuuden miettiä, mitä haluat. Millainen suhde olisi paras elämäntilanteeseesi, mitä odotat seurustelukumppaniltasi? Haluatko lisää lapsia, vai onko lapsiluku ehdottomasti täynnä? Haluatko meluisan uusperheen, vai pitää deittailun aikuisten juttuna?

Mieti myös, oletko ihan oikeasti valmis suhteeseen. Miksi? Oletko oikeasti valmis rakastamaan, vai pelkäätkö yksinäisyyttä? Tiedosta, että sinkkuvanhempana deittailu ja seurustelu vaativat enemmän tarmoa ja järjestelyä kuin lapsettomana. Oletko valmis tekemään töitä rakkauden eteen?

Yleisiä erheitä

Eron jälkeen ei ole viisasta syöksyä salamana uuteen suhteeseen, mutta ei ole hyvä myöskään olla liian pitkään passiivinen. Aloita deittailu kevyesti ja iloisella mielellä. Pääset käyntiin tsekkaamalla tarjontaa netistä.

Pitkästä suhteesta eronneet ajattelevat usein, että deittaillessa pitää keskittyä yhteen tyyppiin kerrallaan. Ei tarvitse. Kun tapailet monia tyyppejä lomittain, saat vertailukohtia. Ja se voi olla myös hauskaa!

Älä mene kenenkään kanssa sänkyyn vain sen takia, että toinen tuntuu odottavan sitä. Aloita sekstailu uuden kumppanin kanssa vasta sitten, kun luotat toiseen. Kenelläkään ei ole oikeutta painostaa toista seksiin. Toisaalta, jos suhtaudut seksiin huolettomasti, voit hyvin ottaa ilon irti vaikka ensimmäisellä tapaamisella. Tärkeintä on, että se tuntuu oikealta.

Treffi-ideoita

Leikkitreffit

Jos sinulla on leikki-ikäisiä lapsia, sovi lapsilähtöiset treffit esimerkiksi leikkipuistoon tai sisäleikkipaikkaan. Lasten peuhatessa aikuiset voivat jutella. Pienet lapset eivät päättele, että äiti  tai isä kaipaa romanssia.

Vaunulenkki

Jos lapsesi on vielä vaunuissa tai rattaissa, sovi kävelylenkki. Kävellessä on helppo jutella ja saat samalla liikuntaa.

Lounastreffit

Netissä toisesta ihmisestä ei ikinä saa todellista käsitystä. Lounastreffeillä näet, voisiko jutussa olla jotain. Jos ei ole, treffit on helppo lopettaa, kun pitää palata työpaikalle.

Liikuntatreffit

Sovi treffit ulkoilureitille tai kuntoportaisiin. Fyysinen tekeminen lähentää ja juttu luistaa luontevasti.

Huvipuisto

Huvipuistossa on hauska viettää aikaa lasten kanssa. Jos toisen vatsa ei kestä pahimpia kieputtimia, voitte jakaa vastuuta.

Kirjallisuutta sinkkuvanhemmuudesta:

Marianna Stolbow: Erosta eteenpäin, Rakastamisen taito

Päivi Alasalmi: Loistava yksinhuoltajuus

Sinkkuäidit ja -isit kohtaavat Treffit24-palvelussa, josta saa myös lääkettä koronan aiheuttamaan yksinäisyyteen.

Herättikö artikkeli ajatuksia? Kerro mietteesi täällä.

Teksti: Laura Honkasalo, Treffit24-tiimi

Kuva: Pexels

%d bloggaajaa tykkää tästä: