Kun treffit jännittävät

Deittipalstalta löytyi lupaava ehdokas, treffit on sovittu ja nyt jännittää! Mikä neuvoksi?

Sokkotreffit ventovieraan kanssa ovat sekä kutkuttava että kauhistuttava asia. Ilmassa on odotusta romanssista tai ainakin läheisyydestä. Mielessä käy, voisiko nyt löytyä suuri rakkaus, ihminen joka hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Mutta mitä jos oletkin pettymys?

Hylätyksi tulemisen pelko ennen treffejä on luonnollinen tunne. Kuvittele, mikä on pahinta, mitä treffeillä voi tapahtua: varmaankin se, ettei parilla olekaan mitään yhteistä. Pidä mielessä, että useimmiten treffit eivät johda mihinkään. Yleensä toinen on ihan kiva, mutta kumpikaan ei tunne sen kummempaa kipinää tai lemmen roihahdusta.

Treffit ja kemia

Nettitreffejä ei turhaan verrata työhaastatteluun. Ensin lähetät hakemuksen ja kerrot itsestäsi, sitten pääset haastatteluun. Usein on hyvä syy sille, miksi paikkaa ei saa. Työ ei ehkä ollutkaan sinulle sopiva, henkilökemia ei toiminut ja se oikea duuni odottelee vielä tulevaisuudessa. Kaikki tämä pätee myös treffeihin.

Jos juttu luistaa verkossa, odotukset voivat nousta korkealle. Siksi on hyvä idea tavata mahdollisimman pian. Ihmisten välisessä kanssakäymisessä kun vaikuttaa moni muukin asia kuin sujuva viestittely: ilmeet, eleet, ulkonäkö, jopa toisen ominaistuoksu – kaikki tämä vaikuttaa mystiseen ilmiöön, jota kutsutaan kemiaksi.

Jännitystä voi lievittää monin keinoin. Jos olet epävarma asustasi, voit lähettää kuvia kavereille ja pyytää heidän mielipidettään. Älä hanki treffejä varten uutta asukokonaisuutta ja kampausta, vaan pukeudu siistiin asuun, jossa tunnet itsesi kotoisaksi.

Jotkut kuuntelevat voimabiisejä, hoilaavat mukana tai tanssivat – se rentouttaa. Lenkkeily purkaa paineita, samoin nokoset. Jotkut ottavat mukaan talismaanin: rakkaan korun, mummon antaman rannekellon tai onnea tuottavat sukat.

Hyvää tekevä jännitys

Ammattiesiintyjät tuntevat myönteisen etukäteisjännityksen. Kun ramppikuumetta on sopivasti, ihminen antaa parhaansa. Esiintyjillä on omia keinojaan jännityksen voittamiseen, kuten hengitysharjoitukset tai venyttely. Drinkki ennen treffejä ei ole viisas veto, sillä alkoholin vaikutuksen huomaa. On parempi pyytää kaveria tsemppaamaan.

Jotkut tykkäävät toiminnallisista treffeistä, kuten keilaamisesta tai kävelylenkistä. Tauot keskustelussa eivät haittaa, kun on tekemistä. Vaikka toinen tuntuisi viestien perusteella mahtavalta tyypiltä, sovi ensimmäiset treffit julkiselle paikalle, missä on muita ihmisiä.

Jännittäminen tekee toisista tuppisuita, mutta saa jotkut pulputtamaan omia asioitaan henkeä vetämättä. Tasapaino on treffeillä tärkeää. Tarjoa sopivasti tietoja itsestäsi ja kysele kumppaniltasi. Kaikki rakastavat sitä, että heitä kuunnellaan!

Löydä treffikumppani Treffit24-palvelusta!

Teksti:Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: